Home » #kpnu » Гостьова лекція «Нетрадиційні техніки образотворчого мистецтва в роботі з дітьми дошкільного віку»

Ми в соціальних мережах

Facebook

Instagram

Гостьова лекція «Нетрадиційні техніки образотворчого мистецтва в роботі з дітьми дошкільного віку»

21 квітня 2024 року відбулася гостьова лекція Олени МАКСИМОВОЇ, кандидата педагогічних наук, доцента, доцента кафедри теорії та методик дошкільної й інклюзивної освіти Житомирского державного університету імені Івана Франка. Тема лекції: «Нетрадиційні техніки образотворчого мистецтва в роботі з дітьми дошкільного віку», яка відповідає навчальній програмі дисципліни «Основи образотворчого мистецтва з методикою» для здобувачів вищої освіти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка першого (бакалаврського) рівня освіти (Освітньо-професійна програма «Дошкільна освіта»). На лекції були присутні також науково-педагогічні працівники кафедри теорії та методик дошкільної освіти та здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти.

Олена Олександрівна ознайомила аудиторію з особливостями організації образотворчої діяльності в закладах дошкільної освіти, проаналізувала розвивальне художнє середовище різних вікових груп закладів дошкільної освіти. Також лекторка детально зупинилася на нетрадиційних техніках образотворчого мистецтва, які можна використовувати під час образотворчої діяльності в закладах дошкільної освіти, в гуртковій роботі за художньо-естетичним напрямом і в домашніх умовах з батьками.

Лекція була дуже цікавою і корисною, викликала справжній інтерес у здобувачів освіти, і, разом з тим, сприятиме кращому засвоєнню ними теоретичних знань з освітніх компонентів художньо-естетичного спрямування. Відвідувачі лекції уважно слухали новий матеріал, поданий лекторкою, отримали багато цікавих і корисних порад. Теоретичний виклад лекторки доповнювався змістовною мультимедійною презентацією, відеозаписами занять з образотворчої діяльності дошкільників. Після лекції відбулося жваве обговорення, лекторка відповідала на запитання.

Щира подяка Олені Олександрівні від колективу кафедри теорії та методик дошкільної освіти й здобувачів вищої освіти. Сподіваємось на подальшу співпрацю!