Home » #kpnu » СПІВПРАЦЮЄМО ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО

Ми в соціальних мережах

Facebook

Instagram

СПІВПРАЦЮЄМО ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО

14 червня 2024 року кафедрою теорії та методик дошкільної було проведено науковий івент “Теоретико-методичні засади роботи з дитячою книжкою в закладі дошкільної освіти” з використанням платформи Google Meet для науковців і практиків освітянської спільноти міст Кам’янця-Подільського, Хмельницького і Чернівців. Зустріч відбувалася в межах договорів про співпрацю.

З вітальним словом до педагогів виступила гарант освітньо-професійної програми “Дошкільна освіта. Логопедія”, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри Ірина ГАЗІНА, яка у зверненні до присутніх подякувала за участь, обґрунтувала актуальність обраної для обговорення теми та запросила до слова кандидата педагогічних наук, доцента, старшого викладача кафедри теорії та методик дошкільної освіти Галину ВАТАМАНЮК.

У першій частині свого виступу Галина Петрівна розкрила сутність компонентів пропедевтики читацької діяльності в дошкільному віці, назвала джерела літературного читання дітям, висвітлила організаційні та методичні аспекти роботи з дитячою книжкою (завдання, форми, методи, прийоми), розкрила секрети ефективного функціонування осередків книги у кожній віковій групі та в ЗДО (дотримання санітарно-гігієнічних вимог, наповнення, зміст роботи), сформулювала педагогічні умови ефективної організації роботи з книжкою. У другій частині було висвітлено різноманітні підходи до класифікації і типології сучасних книжкових видань (за способом подання інформації, за способом її сприйняття, за спрямуванням поданої у книгах інформації тощо). У ході виступу Галина Петрівна продемонструвала велику кількість дитячих книг різних типів і видів, аргументувала доцільність їх використання у роботі з дітьми раннього і дошкільного віку. Захопливим було ознайомлення з альтернативними книгами (книга-промисловий виріб, книга-середовище, жива книга), які також можуть мати місце в закладі дошкільної освіти в якості інсталяції сюжетів казок, меблювання, оформлення ігрових майданчиків. На завершення заходу учасники івенту обмінялися думками з теми заходу, подякували лектору за змістовність й оригінальність виступу, послідовність й емоційну-насиченість викладу.

До зустрічі долучилися майже 100 фахівців галузі дошкільної освіти. Питання освіти дошкільнят є актуальними на сьогодні і потребує оновлення та впровадження інноваційних методик та технологій. Зустрічі у подібному форматі є актуальними, тому викладачі кафедри теорії та методик дошкільної освіти започатковують серію подібних зустрічей. Ірина ГАЗІНА повідомила тему і дату наступного наукового заходу – “Ігромайстерність вихователя в образотворчій діяльності як запорука успішної мистецької освіти дошкільників”, який відбудеться 18 червня 2024 року, лектор – кандидат педагогічних наук, доцент, старший викладач кафедри теорії та методик дошкільної освіти Катерина ДЕМЧИК.