Home » #kpnu » Науково-методичний івент «Ігромайстерність вихователя в образотворчій діяльності як запорука успішної мистецької освіти дошкільників»

Ми в соціальних мережах

Facebook

Instagram

Науково-методичний івент «Ігромайстерність вихователя в образотворчій діяльності як запорука успішної мистецької освіти дошкільників»

18 червня 2024 року в межах договорів про співпрацю кафедрою теорії та методик дошкільної освіти було проведено науково-методичний  івент «Ігромайстерність вихователя в образотворчій діяльності як запорука успішної мистецької освіти дошкільників» для науковців і практиків освітянської спільноти міст Кам’янця-Подільського, Дунаєвець, Хмельницького і Чернівців.

Із вітальним словом до педагогів звернулася гарант освітньо-професійної програми «Дошкільна освіта. Логопедія», кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри Ірина ГАЗІНА, яка подякувала учасникам, обґрунтувала актуальність  обраної для обговорення  теми та запросила до слова кандидата педагогічних наук, старшого викладача кафедри теорії та методик дошкільної освіти Катерину ДЕМЧИК.

Катерина Іванівна розкрила сутність мистецької освіти дітей дошкільного віку, окреслила чинники виведення мистецької освіти дітей на новий рівень в умовах сьогодення, продемонструвала організаційні та методичні аспекти ігрових прийомів у образотворчості, навела приклади ігрових персонажів, які будуть корисними задля успішної мистецької освіти дошкільників. Під час виступу Катерина Іванівна презентувала власний досвід ігромайстерності на заняттях з образотворчої діяльності в закладах дошкільної освіти різних міст України. Захопливим для слухачів було ознайомлення з альтернативними іграми і вправами на матеріалі живопису, які можуть бути корисними для вихователів і керівників студій образотворчого мистецтва в закладі дошкільної освіти.

Наприкінці івенту учасники обмінялися думками щодо особливостей ігромайстерності вихователя в образотворчій діяльності, подякували лектору за змістовність й оригінальність виступу, емоційну насиченість викладу. До зустрічі долучилися понад 70 фахівців у галузі дошкільної освіти.