Home » #kpnu » Гостьова лекція «Інклюзивна освіта засобами музичного мистецтва»

Гостьова лекція «Інклюзивна освіта засобами музичного мистецтва»


24 вересня 2024 року здобувачі вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта й викладачі кафедри теорії та методик дошкільної освіти відвідали в режимі online (за допомогою платформи ZOOM) гостьову лекцію «Інклюзивна освіта засобами музичного мистецтва». Лектор – доцент Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди, ігромайстер, поет та композитор Шуть Микола Миколайович.

Микола Миколайович Шуть – член ліги композиторів України, автор більше 600 віршів, близько 200 музичних ігор, більше 100 ігрових програм і багатьох ігрових проектів. Також він займається активною просвітницькою діяльністю, проводить семінари й майстер-класи з впровадження ігрових технологій в університетах, коледжах, школах, закладах дошкільної освіти, установах позашкільної освіти та культури, центрах соціальної роботи та центрах реабілітації.

Микола Шуть є лауреатом низки Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів. Серед найбільш значущих: Лауреат ХІ Міжнародного фестивалю «Учитель року 2006» в номінації «За майстерність у проведенні майстер-класу», Дипломант Всеукраїнського конкурсу дитячих композиторів ім. В.Косенка, Лауреат Всеукраїнських конкурсів ігротехніків та ігромайстерності (1994, 1998, 2001, 2003), Володар Гран-прі Всеукраїнського відкритого конкурсу композиторів «Журавлиний ключ», Лауреат Всеукраїнського конкурсу дитячих композиторів «Подаруй дітям пісню».

Його науково-методичні пошуки відображені в більш ніж 70 наукових публікаціях, статтях та книгах. Серед них: 6 нотних збірок пісень і музичних ігор, 10 книг, 16 музичних альбомів.

У ході лекції висвітлювалися питання, що стосувалися музичної терапії, яка посідає важливе місце у системі психокорекційної допомоги дітям з особливими освітніми потребами. Це метод, який використовує музику як засіб мобілізації інтелектуальних, емоційних, рухових, мовленнєвих та інших функціональних можливостей організму дитини з психофізичними порушеннями.

Лекція викликала жвавий інтерес з боку здобувачів вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта та викладачів кафедри теорії та методик дошкільної освіти. Обговорення проблем піднятих в лекції сприятиме
формуванню професійних навичок майбутніх вихователів, необхідних для роботи в умовах інклюзивної освіти.

Ми в соціальних мережах

Instagram

Facebook