Home » #kpnu » ФОРМУЄМО ПРОФЕСІЙНІ КОМПЕТЕНТНОСТІ

ФОРМУЄМО ПРОФЕСІЙНІ КОМПЕТЕНТНОСТІ

9 жовтня 2024 року здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта взяли участь у майстер-класі з акторського тренування, який проводила Людмила СУХАНОВА, керівник зразкової театр-студії «Мельпомена» Кам’янець-Подільського Центру дитячої та юнацької творчості (директор В.О. Ткачук). Участь у майстер-класі зумовлена вивченням майбутніми вихователями освітньої компоненти «Організація театралізованої діяльності в закладах дошкільної освіти» (викладач – Галина ВАТАМАНЮК, кандидат педагогічних наук, доцент), а саме теми практичного заняття «Акторське тренування: види, зміст, педагогічні умови».

Захід спрямований на оволодіння практичними навичками і вміннями виголошення тексту у різних темпах, з різною інтонацією, чіткою дикцією й виразною артикуляцією, достатністю акторського дихання, що суттєво впливає на виразність мовлення актора. Здобувачі вищої освіти вправлялися в утримуванні візуального контакту з глядачем, у вмінні взаємодіяти з акторами у мізансценах, виконували вправи, що сприяють швидкому запам’ятовуванню тексту, розвитку творчої уяви і творчого мислення, разом із учасниками гуртка
брали участь у постановці пластичних етюдів.

Дякуємо адміністрації Кам’янець-Подільського ЦДЮТ і майстру Людмилі Сухановій зокрема, за надану можливість набути цінного практичного досвіду, який згодиться не лише в роботі з дітьми над постановкою театральної/лялькової вистави, а й на заняттях із розвитку мовлення та художньої літератури, додасть «шарму» професійній майстерності сучасного вихователя загалом.

 

Ми в соціальних мережах

Instagram

Facebook