Home » #kpnu » НАС ІНФОРМУЮТЬ

Ми в соціальних мережах

Facebook

Instagram

НАС ІНФОРМУЮТЬ

12 квітня 2023 року кафедрою теорії та методик дошкільної освіти було організовано  онлайн зустріч студентів 1-3 курсів спеціальності 012 Дошкільна  освіта із представниками соціально-психологічної служби Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Тема зустрічі  – «Булінг та дискримінація». Працівники служби О. А. Логвіна і Ю. П. Данчук розповіли про цю нагальну проблему сучасності загалом та в освіті – зокрема. навели приклади булінгу у студентських колективах, окреслили можливі  шляхи виходу із таких ситуацій, інформували студентів про те, куди вони можуть звернутися за допомогою, якщо хтось став чиєюсь жертвою.

З метою підтримки фізичного, психічного та соціального здоров’я учасників освітнього процесу 12 квітня 2023 року відбулася онлайн зустріч здобувачів вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта із представниками соціально-психологічної служби К-ПНУ. Особливо важливою є діяльність соціально-психологічної служби сьогодні, коли вже понад рік в Україні війна, багато студентів відчувають страх, тривогу, відчай, а це в свою чергу призводить до виникнення конфліктних ситуації як в повсякденному житті так і в студентському колективі. Саме тому, зустріч спрямовано на розвиток стресостійкості, зниження наслідків проживання травматичних подій, психосоціальну підтримку, впровадження відновлювальної культури в освітньому та громадському просторі.

Здобувачі вищої освіти активно вели дискусію із представниками соціально-психологічної служби, задавали запитання та отримали декілька настанов від фахівців про те, як вести себе  в конфліктних ситуаціях, а також застерегли, що не потрібно замовчувати такі випадки, потрібно протистояти проявам насильства в колективі та загалом в суспільстві. Зустріч пройшла у конструктивній, теплій і дружній атмосфері.

Будемо обізнані, отже – захищені!