Home » #kpnu » Від співпраці – до якісного результату

Ми в соціальних мережах

Facebook

Instagram

Від співпраці – до якісного результату

У переддень науки в Україні, 19 травня 2023 року на кафедрі теорії та методик дошкільної освіти відбулося засідання круглого столу з теми «Гра як фундаментальна технологія освіти дітей дошкільного віку. Учасники заходу – науково-педагогічні працівники кафедри та педагоги-дошкільники Дунаєвеччини на чолі з директоркою КУ Дунаєвецької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Г.Л. Давиденко. Подію організовано в рамках співпраці Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка та Комунальної установи Дунаєвецької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників».

Учасники заходу обговорили низку актуальних на часі питань, що стосуються дитячої гри та її ролі в становленні особистості, а саме:

  • нові підходи до організації і змісту гри в сучасному закладі дошкільної освіти;
  • вікові особливості організації ігрової діяльності в умовах воєнного стану;
  • дитяча гра і комп’ютеризація;
  • шляхи активізації батьківського потенціалу в організації гри дитини вдома;
  • народна і сучасна іграшка в освітньому процесі – необхідність чи забаганка?
  • сучасне розвивально-ігрове середовище: вимоги, зміст, взаємодія учасників;
  • динаміка ігрового зростання дошкільника: критерії і показники;
  • особливості організації ігрової діяльності в інклюзивній групі тощо;

У жвавій дискусії, народжувалися нові ідеї та пропозиції, з’ясовувалися причини можливих тимчасових невдач, умови та шляхи їх подолання, висвітлювалася робота експериментального майданчика з впровадження інноваційних ігрових технологій (ігрового досвіду закордонних педагогів).

Результат обговорення – усвідомлення й переконання в істині: де діти, – там гра, де гра – там школа життя; світ динамічний і освіта в ньому теж. Чинник і запорука її якості – професійна компетентність педагога.

Учасниками події також було обговорено тематику наступних спільних заходів.

Колектив кафедри теорії та методик дошкільної освіти висловлює вдячність колегам із Дунаєвеччини  стейкхолдерам водночас, за плідну співпрацю.