Home » #kpnu » Обговорення освітньо-професійної програми «Дошкільна освіта» другого (магістерського) рівня вищої освіти з працівниками Кам’янець-Подільської приватної школи «Радість» з дошкільним підрозділом

Ми в соціальних мережах

Facebook

Instagram

Обговорення освітньо-професійної програми «Дошкільна освіта» другого (магістерського) рівня вищої освіти з працівниками Кам’янець-Подільської приватної школи «Радість» з дошкільним підрозділом

З метою удосконалення освітньо-професійної програми «Дошкільна освіта» підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта 7 листопада 2023 року відбулася зустріч робочої групи з моніторингу та оновлення освітньої програми (кандидат педагогічних наук Тетяна БАБЮК – гарант програми та кандидат психологічних наук Наталія КАНЬОСА) з працівниками  Кам’янець-Подільської приватної школи «Радість» з дошкільним підрозділом.

Тетяна БАБЮК проаналізувала освітні компоненти програми, програмні компетентності та результати навчання, навчально-методичне забезпечення реалізації освітньої програми.

Анна СЛОБОДЯН, директорка Кам’янець-Подільської приватної школи «Радість» з дошкільним підрозділом зазначила, що є безпосереднім свідком тих зусиль, які докладають викладачі кафедри для забезпечення високого рівня викладання та практичної спрямованості освітніх компонентів, оскільки в закладі працюють випускники спеціальності 012 Дошкільна освіта університету. У ході обговорення Анна СЛОБОДЯН запропонувала для підсилення підготовки магістрів звернути увагу на формування умінь здобувачів вищої освіти працювати у команді, покращення комунікативних та м’яких (soft skills) навичок. Зважаючи на те, що в закладі працюють випускники спеціальності, пропозиції Анни Євгенівни до змісту освітньої програми звучали особливо переконливо.

Марина ЗУБИК, консультантка з методичної роботи дошкільного підрозділу Кам’янець-Подільської приватної школи «Радість» відзначила високий рівень освітньої програми, зокрема кількість та зміст практичної підготовки. Серед пропозицій прозвучало побажання включити для вивчення здобувачами освіти теми рекламування закладу дошкільної освіти та організації ефективної співпраці з батьками вихованців.
Наталія КАНЬОСА засвідчила готовність до врахування побажань щодо удосконалення освітньої програми.
Анна СЛОБОДЯН висловила підтримку перегляду освітньої програми «Дошкільна освіта» другого (магістерського) рівня вищої освіти та задекларувала готовність до подальшої співпраці. Так, було досягнуто домовленість про проведення засідання круглого столу для здобувачів вищої освіти про формування підприємницьких навичок фахівця ЗДО.

Зустріч пройшла плідно та конструктивно як для викладачів кафедри, так і для стейкхолдерів.