Home » #kpnu » ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ЯК ІНСТРУМЕНТ ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ПІДГОТОВКИ МАГІСТРІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

Ми в соціальних мережах

Facebook

Instagram

ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ЯК ІНСТРУМЕНТ ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ПІДГОТОВКИ МАГІСТРІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

 

6 березня 2024 року відбулася гостьова лекція Ольги Дмитрівни РЕЙПОЛЬСЬКОЇ, керівниці Центру раннього розвитку дитини та дошкільної освіти Інституту проблем виховання НАПН України, докторки педагогічних наук, професорки. Темою лекції було обрано: «Портрет сучасного керівника закладу дошкільної освіти», що відповідає навчальній програмі дисципліни «Організація управління дошкільною освітою» для здобувачів вищої освіти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, які навчаються за освітньою програмою «Дошкільна освіта» другого (магістерського) рівня освіти. На лекції були присутні також викладачі та здобувачі вищої освіти з Волинського національного університету імені Лесі Українки та Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С.Сковороди.

Ольга Дмитрівна ознайомила аудиторію з організацією ефективного управління ЗДО, формуванням індивідуальності педагога-дошкільника, детально зупинилася на типології керівників закладів дошкільної освіти та характеристиці кожного типу, проаналізувала особисті та ділові якості керівника закладу дошкільної освіти, які допоможуть створити в ЗДО згуртований колектив однодумців, здатних до саморозвитку і самоосвіти, спроможних забезпечити творчий розвиток закладу освіти.

Лекція була дуже цікавою і корисною, викликала справжній інтерес у здобувачів освіти, і, безперечно, сприятиме кращому засвоєнню теоретичних знань, оскільки спонукає здобувачів вищої освіти до активної розумової діяльності, мотивує до подальшого саморозвитку та самовдосконалення. Присутні уважно слухали новий матеріал, представлений лекторкою, отримали корисні поради. Теоретичний виклад доповнювався змістовною мультимедійною презентацією. Після лекції відбулося жваве обговорення, лектор відповідала на запитання присутніх.

Щирі слова подяки висловлюємо Ользі Дмитрівні РЕЙПОЛЬСЬКІЙ від колективу кафедри та здобувачів освіти. Чекаємо з нетерпінням на нові зустрічі!