Home » #kpnu » ПІЗНАЄМО ЧАРІВНИЙ СВІТ ДИТЯЧОЇ КИГИ

Ми в соціальних мережах

Facebook

Instagram

ПІЗНАЄМО ЧАРІВНИЙ СВІТ ДИТЯЧОЇ КИГИ

Напередодні Міжнародного Дня дитячої книги, який щорічно відзначають 2 квітня, здобувачі освіти спеціальності «Дошкільна освіта» Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відвідали бібліотеку-філію № 6 для дітей Кам’янець-Подільської МЦБС. Мета відвідування – ознайомлення з бібліотечним середовищем для найменших читачів та усвідомлення шляхів формування інтересу в дошкільнят до книги.

Завідувачка бібліотеки – Галенко Олена Миколаївна люб’язно провела екскурсію залами старовинної архітектури, де «живуть» книги. «Живуть», бо їх розглядають, читають, з їхніми героями подумки розмовляють, отримані враження відтворюють у малюнку, під їх сюжети засинають дошкільнята міста.

Також завідувачка провела бібліотечний урок із майбутніми вихователями: розповіла про будову книжки, абонент, за яким читач може отримати книжку, про сучасних дитячих поетів і письменників, продемонструвала різні види дитячих книг, презентувала тематичні виставки, запросила до книжкової лікарні, а потім і до театральної студії «Книга і лялька», яка розміщена в читальні для дошкільнят та учнів 1-4 класів. Очолює читальню Кульчицька О.А., відповідальна за гурток Богач Л.О. Читальня вразила оснащенням (ширма, декорації, ляльки), меблями (столики і стільчики), рідкісними екземплярами дитячих книг, захопливим назвами книжкових виставок, виробами в техніці орігамі тощо.

Здобувачі освіти із задоволенням поринули в казку, пережили горе і радість казкових персонажів із української народної казки «Коза-Дереза», яку показали усі працівники бібліотеки.

Робота гуртка – один із шляхів залучення дитини до світу книги. Сучасні цікаві за змістом, барвисті, вишуканого дизайну книги – ефективний засіб формування в дитини інтересу до читання книги. Саме в цьому мали змогу переконатися ті, хто планує присвяти своє життя дітям.

Вдячні здобувачі освіти подарували бібліотеці популярну на часі книгу ірландського письменника Джона Бойна «Хлопчик у смугастій піжамі», залишили гарні відгуки у відповідній книзі.

Екскурсію організовано в рамках вивчення дисципліни «Робота з дитячою книгою в закладі дошкільної освіти», «Дошкільна лінгводидактика» (тема – «Організація художньо-мовленнєвої діяльності в закладі дошкільної освіти»).