Home » #kpnu » «Дитинство- це ранок життя, а ранок має бути щасливим»

Ми в соціальних мережах

Facebook

Instagram

«Дитинство- це ранок життя, а ранок має бути щасливим»

12 березня 2024 року у закладі дошкільної освіти №8 «Колосок» відбулося ІІ засідання міської лабораторії Софії Русової на якому звернули увагу на одну з основних форм роботи в освітньому процесі – використання казки. За словами відомої педагогині Софії Русової «Казка і дитина – це щось споріднене, вони так зрослися одне з одним… » казка є провідним видом діяльності у закладі дошкільної освіти, який і є тією «хатою радості», що дарує дітям щасливе дитинство.
Засідання відбулося за участю представників УОіН, викладачів та студентів КПНУ імені І. Огієнка, членів лабораторії закладів дошкільної освіти № 1, 9 та 17.
«Коли казка добро сіє, тоді й народжуються мрії» – саме під таким гаслом у незвіданий казковий світ повела гостей директор закладу Зінаїда Беніцька, котра розповіла про використання казки та її чудодійного впливу на дошкільнят під час освітнього процесу, привідкрила завісу використання казкотерапії для подолання тривожності, познайомила із казковими секретами роботи педагогів та спеціалістів «Колоска». Вихователь-методист Ольга Солов’янчук показала саме практичне викорисання казки, учасники засідання мали змогу стати як авторами казок, так і їх героями.
Студенти КПНУ ім. І. Огієнка підготували інформаційний меседж «Сторінка із життя Софії Русової», за допомогою якого вкотре довели важливість та актуалість її педадагогічних поглядів і сьогодні.
На завершення учасники заходу стали свідком казкового перетворення створеної ж ними картини та підпалили вогник своєї мрії, однієї на всіх – миру та перемоги, та особливої для кожного.
Засідання сприяло підвищенню якості освітнього процесу, усвідомленню важливості формування культурно-національної свідомості дошкільників і разом з тим допомогло учасникам знову відчути себе щасливими дітьми у казковому світі.