Home » #kpnu » ЗБЕРІГАЄМО І  ЗАХИЩАЄМО  ВСЕ ТЕ, ЩО МАЄМО

ЗБЕРІГАЄМО І  ЗАХИЩАЄМО  ВСЕ ТЕ, ЩО МАЄМО

 

12 вересня 2024 року, здобувачі вищої освіти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка спеціальності «Дошкільна освіта» відвідали еколого-натуралістичний відділ Кам’янець-Подільського позашкільного навчально-виховного об’єднання (директор Наталія Ілаш). Під час зустрічі було обговорено одне з нагальних питань концепції Сталого розвитку – «Раціональне й ефективне використання ресурсів, шляхи реалізації цілей сталого розвитку». Методист еколого-натуралістичного відділу Оксана Богомолова розповіла про значущість сталого розвитку як для порятунку планети, так і порятунку кожного українця, про те, що збереження людства та умов існування для нього (екосистем і біосфери) – болюча проблема не лише окремих організацій світу, а й обов’язкова складова освіти на всіх її рівнях, починаючи з дошкільної.

Серед шляхів реалізації ідей сталого розвитку було визначено: цифрове прибирання, колективне прибирання на території установ, формування національної мапи пунктів прийому вторинної сировини, сортування вторинної сировини та відправка на переробку, самостійне виготовлення різних речей із вторинної сировини тощо.

Оскільки еколого-натуралістичний відділ є координаційним центром з питань впровадження освіти сталого розвитку в місті, то учасникам зустрічі було запропоновано долучитися до Всесвітнього дня прибирання, який проводиться щорічно у 3 суботу вересня (цьогоріч 20 вересня) під гаслом «Зробимо Україну чистою разом!», на що було отримано позитивний відгук. Мета цього заходу – формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання. Також нам було проведено цікаву пізнавальну екскурсію зоопарком і прилеглою територією. Мешканці зоопарку з задоволенням смакували принесені їм ласощі та позували для фото.

Дякуємо працівникам еколого-натуралістичного відділу за їхню безмежну любов і турботу про друзів наших менших, за щире бажання виховати цю любов у зростаючих поколінь до всього живого. Це було пізнавально, повчально і дивовижно!

Майбутні  педагоги  Дошкілля

Ми в соціальних мережах

Instagram

Facebook