Home » #kpnu » Гостьова лекція на тему: «Метод Фельденкрайза як засіб впливу на психоемоційний стан людини»

Гостьова лекція на тему: «Метод Фельденкрайза як засіб впливу на психоемоційний стан людини»

4 жовтня 2024 року відбулася чергова цікава гостьова лекція на тему: «Метод Фельденкрайза як засіб впливу на психоемоційний стан людини». Лекція була проведена спікером, соматичним практиком в методі Фельденкрайза, клінічним психологом, громадською активісткою Іванною Сохою.

До заходу долучились здобувачі спеціальності 012 Дошкільна освіта та викладачі кафедри теорії та методик дошкільної освіти. Під час війни багатьом людям важко впоратися зі страхом та тривогою. Воно й не дивно, адже майже всі українці сьогодні живуть у постійному стресі. Боятися зараз – нормально. Страх мобілізує тіло й психіку, щоб ми могли максимально швидко діяти та рятуватися, вмикаючи режим “бий-біжи-завмри”.⠀Але страх, що зашкалює, заважає нам критично мислити й адекватно діяти, наражає нас на небезпеку замість того, щоб рятувати. Тож наша задача – навчитися опановувати страх, щоб діяти ефективно.

Метод Фельденкрайза – це метод відновлення організму людини, створений відомим у західних терапевтичних колах спеціалістом Моше Фельденкрайзом наприкінці 1960-х років. За основу свого підходу Фельденкрайз взяв знання з анатомії, біомеханіки, кінематики та їх взаємозв’язки з поведінкою, психічними та соціальними факторами.

Стверджується, що метод реорганізує зв’язки між мозком і тілом і таким чином знижує рівень стресу, покращує сон, підвищує рівень енергії. Іванна Соха підкреслила, що застосування цієї практики приносить адаптивний, профілактичний, терапевтичний, реабілітаційний ефект як у професійну, так і у приватну сферу буття людини та може розглядатися як один з провідних методів покращення якості життя. Іванна провела дієвий практичний майстер-клас, після якого учасники мали змогу обмінятися власними думками, відчуттями, переживаннями, які отримали під час виконання вправи.

Студентство та викладачі кафедри вдячні Іванні Сохі за слушну пораду у підтримці фізичного та ментального здоров’я! Вдячні кафедрі психології Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького за можливість стати учасниками гостьової лекції на тему: «Метод Фельденкрайза як засіб впливу на психоемоційний стан людини».

Ми в соціальних мережах

Instagram

Facebook