Home » #kpnu » ДОШКІЛЛЯ І СТАЛИЙ РОЗВИТОК ПЛАНЕТИ У БАЧЕННІ СТУДЕНТКИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ДОШКІЛЬНА ОСВІТА»

ДОШКІЛЛЯ І СТАЛИЙ РОЗВИТОК ПЛАНЕТИ У БАЧЕННІ СТУДЕНТКИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ДОШКІЛЬНА ОСВІТА»

18 жовтня 2024 року відбулася студентська науково-практична конференція «Актуальні проблеми дошкільної освіти», організована кафедрою теорії, технологій і методик дошкільної освіти Харківського національного педагогічного університету імені Григорія Сковороди, у якій взяли участь викладачі та здобувачі освіти кафедри теорії та методик дошкільної освіти Кам”янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

З доповіддю на конференції виступила здобувачка 3 курсу спеціальності 012 Дошкільна освіта Роксолана ПОЛЯНСЬКА. У своєму виступі «Можливості та внесок дошкільної освіти у сталий розвиток планети і суспільства», здобувачка висвітлила актуальність проблеми з погляду розвитку сталості суспільства на планеті Земля та з погляду залучення до цього процесу дошкільної ланки освіти, оскільки все в житті починається з малого, окреслила можливості дошкілля в реалізації цілей сталого розвитку, конкретизувала зміст освітньої діяльності ЗДО у контексті збалансованого розвитку екологічної, економічної та соціальної сфер при раціональному використанні природних й енергетичних ресурсів.

Перспективи подальших досліджень здобувачка розглядає крізь призму багатогранності проблеми освіти сталого розвитку і пов’язує із розглядом цих граней у контексті майбутньої професії.

Р.S. Здобувачка відвідує науковий гурток «Сучасне дошкілля: проблеми, досвід, освітні можливості», керівництво яким здійснює кандидат педагогічних наук, доцент, старший викладач кафедри теорії та методик дошкільної освіти Галина ВАТАМАНЮК.

Ми в соціальних мережах

Instagram

Facebook