Співпраця з ЗДО

5 лютого 2020 р. викладачі кафедри теорії та методик дошкільної освіти кандидат педагогічних наук, доцент Ірина Газіна та кандидат педагогічних наук, старший викладач Іванна Пукас взяли участь у семінарі на тему «Забезпечення щільного зв’язку між ЗДО та батьками щодо логіко-математичного розвитку дітей дошкільного віку», який було проведено згідно плану роботи сектору освіти Кам’янець-Подільської РДА на базі Довжоцького ЗДО «Веселка». Учасниками заходу також були методист сектору освіти Наталя Кашуба та вихователі закладів дошкільної освіти району й Колибаївської ОТГ.

У ході семінару учасниками було обговорено широке коло питань, які стосуються організації та здійснення логіко-математичного розвитку дітей дошкільного віку, застосування інноваційних форм та традиційних методів роботи з дітьми в межах формування елементарних математичних уявлень та розвитку логічного мислення дошкільників. Учасники семінару поділилися своїми напрацюваннями з даних питань.

Усі відзначили досить значні здобутки в питаннях формування логіко-математичного мислення дітей дошкільного віку колективу ЗДО «Веселка», системність у підході до питань навчання та розвитку дітей. Зокрема, це активне залучення батьків до освітньо-виховного процесу. Так, батьки дітей відвідують відкриті заняття, педагоги проводять з ними консультації щодо організації виховного процесу в сім’ї тощо.

 

Учасники заходу мали можливість відвідати заняття (майстер-клас) з пріоритетом логіко-математичного розвитку, яке відбулося у середній групі ЗДО (вихователь Коломий О. М.) і метою якого було саме продемонструвати можливість поєднання інноваційних технологій з традиційними методами роботи з дітьми дошкільного віку.

 

 

У своєму виступі доцент Ірина Газіна наголосила на пріоритетності логіко-математичного розвитку дошкільників для формування тієї бази, яка дасть змогу їм надалі успішно навчатися у загальноосвітній школі, акцентувала увагу на необхідності пошуку нових, ефективних, а головне цікавих для дітей форм навчання основ математики.  Вона відзначила високий рівень організації семінару та необхідність продовження подібних заходів, покликаних сприяти пошуку нових ефективних форм роботи ЗДО та обміну досвідом. На завершення, звернула увагу на високий рівень організації освітньо-виховного процесу в закладі дошкільної освіти «Веселка» та подякувала керівництву закладу за запрошення.

Ми в соціальних мережах

Facebook

Instagram