Home » #kpnu » Педагогічна Кав’ярня «Актуальність творчості Григорія Сковороди в контексті сучасних викликів»

Педагогічна Кав’ярня «Актуальність творчості Григорія Сковороди в контексті сучасних викликів»

Напередодні 300-річчя від дня народження ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ, викладачі кафедри теорії та методик дошкільної освіти та студенти 2 курсу спеціальності 012 Дошкільна освіта Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка взяли участь в онлайн – педагогічній Кав’ярні «Актуальність творчості Григорія Сковороди в контексті сучасних викликів». Учасники заходу поділилися цікавими фактами з життя Григорія Сковороди та цитатами -порадами сучасним педагогам та батькам.

Сковорода — учень-індиго :

👨🏻‍🎓 Окрім шкільної науки малий Григорій мав багато «гуртків» — навчався музичної грамоти та гри на інструментах, був солістом у церковному хорі. До Києво-Могилянської академії вступив, коли йому було 16 років, і опанував тут 5 іноземних мов.

🧑🏻‍🎓 Сковорода — студент-хіпстер: У Києво-Могилянській академії Григорій Сковорода навчався з перервами протягом 10 років. Проте так і не отримав диплом про вищу освіту.

👨🏻‍🎓 Сковорода — новатор профорієнтації: Філософ наполягав: слід робити в житті те, що приносить людині радість і щастя. «Цілком мертва людська душа, яка не вдалася до свого природного діла… Я безнастанно говорив це молодим, щоб випробовували свою природу. Шкода, що батьки не карбують цього на серці своїм синам. Звідси-бо й буває, що військову роту веде той, хто повинен би сидіти в оркестрі».

👨🏻‍🎓 Сковорода — мандрівний блогер: Сьогодні ми б сказали, що він досяг вершини майндфулнесу — вмів насолоджуватися кожною миттю життя. У своїх творах саме цього і вчить кожного з нас: «Шукаємо щастя по сторонах, по віках, по станах. А воно скрізь і завжди з нами, як риба у воді, так ми в ньому». Під час неформальної зустрічі панувала тепла, невимушена атмосфера. Це спонукало всіх учасників зустрічі до щирості, відвертості та відкритості.

Ми в соціальних мережах

Facebook

Instagram