Home » #kpnu » Обговорення освітньо-професійної програми «Дошкільна освіта. Логопедія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти з роботодавцями

Ми в соціальних мережах

Facebook

Instagram

Обговорення освітньо-професійної програми «Дошкільна освіта. Логопедія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти з роботодавцями

9 листопада 2023 року відбулася зустріч гаранта освітньо-професійної програми «Дошкільна освіта. Логопедія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти кандидата педагогічних наук, доцента кафедри теорії та методик дошкільної освіти Ірини Газіної та розробників програми, фахівців з групи забезпечення:  Галини Ватаманюк, кандидата педагогічних наук, старшого викладача кафедри теорії та методик дошкільної освіти, Катерини Демчик, кандидата педагогічних наук, старшого викладача кафедри теорії та методик дошкільної освіти, Іванни Пукас, кандидата педагогічних наук, старшого викладача кафедри теорії та методик дошкільної освіти з роботодавцями.

На онлайн зустрічі були присутні представники з управління освіти Чернівецької міської ради, центру професійного розвитку педагогічних працівників (м. Хмельницький), керівники закладів дошкільної освіти міста Кам’янця-Подільського та району, Хмельницького, Чернівців, Червонограда, Вінниці, Чорткова.

Головний спеціаліст сектору дошкільна освіта Чобанюк Любов Дмитрівна (м. Чернівці) в ході обговорення освітньо-професійної програми «Дошкільна освіта. Логопедія» звернула увагу на важливості оволодіння майбутніми вихователями ЗДО як груповими, так й індивідуальними формами роботи з дітьми дошкільного віку, спрямованими на корекцію психо-емоційного стану, зниження напруги та тривожності, подолання невпевненості у собі, усунення страхів та інших проявів, породжених війною.

Мастикаш Наталія Володимирівна (директорка ЗДО №9 м. Червонограда) висловила думку, що «виробничу організаційно-методичну практику в закладах дошкільної освіти» доцільніше винести на магістратуру, а замість неї включити в програму «виробничу педагогічну практику в ЗДО».

Клімова Ірина Вікторівна (директорка ЗДО с. Княгинин, Кам’янець-Подільського району) відмітила потребу у вихователях з навиками організовувати освітній процес у різновікових групах ЗДО.

Загалом, фахівці висловили думку що програма є актуальною та доцільною.

Зустріч була цікавою та плідною. Дякуємо всім, хто долучився до обговорення освітньо-професійної програми!