Home » #kpnu » Обговорення проєкту освітньо-професійної програми «Дошкільна освіта» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 012 Дошкільна освіта

Ми в соціальних мережах

Facebook

Instagram

Обговорення проєкту освітньо-професійної програми «Дошкільна освіта» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 012 Дошкільна освіта

14 грудня 2023 року відбулася зустріч членів робочої групи Тетяни БАБЮК та Наталії КАНЬОСИ з педагогічним колективом закладу дошкільної освіти №23 «Лелека» Кам’янець-Подільської міської ради. На зустрічі обговорювався проєкт освітньо-професійньої програми «Дошкільна освіта» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 012 Дошкільна освіта.

Члени робочої групи Тетяна БАБЮК та Наталія КАНЬОСА ознайомили присутніх з проєктом ОП, зазначивши зміни, що відбулися структурі ОП, відповідно до зауважень і пропозицій внесених під час моніторингу освітньо-професійної програми. Також було обговорено питання, що стосуються організації виробничих практик та подякували за співпрацю та сприяння в проходженні здобувачами вищої освіти виробничих практик на базі закладу.

Слід зазначити, що жодних сумнівів щодо актуальності та правильності вибору не викликав перелік дисциплін, які є обов’язковими освітніми компонентами циклу професійної підготовки. Віра ЄЛАГІНА, вихователь вищої категорії, наголосила на необхідності реалізації у процесі підготовки здобувачів вищої освіти такого програмного результату навчання, як здатність розробляти індивідуальні програми розвитку дітей дошкільного віку. Тетяна МЕЛЬНИК, вихователь-методист, запропонувала приділити більше уваги питанню формуванню методичного забезпечення освітньої діяльності в ЗДО.

Загалом педагоги закладу дошкільної освіти позитивно оцінили проєкт освітньо-професійної програми, представлений на обговорення, а також зазначили доцільність подальшої співпраці щодо удосконалення її змісту та практичної реалізації.

Члени робочої групи висловили вдячність усім присутнім за ґрунтовне опрацювання проєкту ОП. Всі пропозиції, зауваження будуть ретельно вивчені робочою групою й враховані в процесі її доопрацювання.