Home » #kpnu » Гостьова лекція «Особливості створення “Портфоліо вихователя” як сучасної освітньої технології у професійному становленні педагога» кандидата педагогічних наук, доцента Оксани ВАШАК

Ми в соціальних мережах

Facebook

Instagram

Гостьова лекція «Особливості створення “Портфоліо вихователя” як сучасної освітньої технології у професійному становленні педагога» кандидата педагогічних наук, доцента Оксани ВАШАК

Сучасні підходи та умови вимагають якісно нового рівня освіти, зокрема використання активних методів навчання у ЗВО. Одним із таких методів є гостьова лекція, яка спонукає здобувачів до активної розумової діяльності, творчого процесу, підвищує рівень засвоєння матеріалу.

9 квітня 2024 року проведено гостьову лекцію для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта ОПП «Дошкільна освіта». Цього разу студенти разом з викладачами Бабюк Т., Каньосою Н., Ватаманюк Г., Демчик К., Галаманжук Л., Гордійчук М., Газіна І. долучилися до лекції на тему: «Особливості створення “Портфоліо вихователя” як сучасної освітньої технології у професійному становленні педагога» кандидата педагогічних наук, доцента кафедри дошкільної освіти Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка Оксани ВАШАК.

Учасники мали можливість ознайомитися з технологіями професійного становлення педагога, з’ясувати, що Портфоліо вихователя – це персональна папка педагога з комплектом документів, які підтверджують успішність педагогічної діяльності, участь в різноманітних заходах. За допомогою портфоліо вихователь може провести самоаналіз професійної діяльності, оцінити рівень володіння сучасними технологіями, проаналізувати освітній процес і підготуватися до атестації.

Лекція відбулася в творчій атмосфері, сприяла підвищенню рівня засвоєння матеріалу та формуванню необхідних фахових компетентностей щодо здатності до самоосвіти, самовдосконалення, самореалізації в професійній діяльності та конкупентної спроможності на ринку праці.

Лекторка повністю розкрили зміст кожного питання теми, а мультимедійні презентації посилили зрозумілість, логічність і повноту викладення матеріалу лекції.

Високий професіоналізм, педагогічна майстерність та компетентність ВАШАК Оксани Олексіївни, дозволили доступно розкрити питання  про створення портфоліо вихователя, його значення, наповнення, види оформлення. Здобувачі мали змогу задати питання, висловити свої думки, отримати відповіді, а також зробити змістовні висновки.

Ця форма навчання забезпечить нашим здобувачам вищої освіти можливість безпосереднього спілкування з фахівцями та отримання нових знань за допомогою інформаційних ресурсів.