Home » #kpnu » АПРОБАЦІЯ РЕЗУЛЬТАТІВ НАУКОВОГО ДОСЛІДЖЕННЯ О. ЯВОРСЬКОЇ В ЗАКЛАДІ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

АПРОБАЦІЯ РЕЗУЛЬТАТІВ НАУКОВОГО ДОСЛІДЖЕННЯ О. ЯВОРСЬКОЇ В ЗАКЛАДІ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ


Апробація результатів магістерського дослідження є обов’язковою умовою допуску роботи до захисту. Апробація результатів в закладі дошкільної освіти, особливо, коли дослідження виконувалося на замовлення, є надзвичайно важливим і відповідальним видом діяльності здобувача.

Апробація результатів наукового дослідження здобувачки Ольги ЯВОРСЬКОЇ з теми «Формування естетичної спрямованості особистості старших дошкільників засобами арт-педагогіки», науковий керівник кандидат психологічних наук, доцент Наталія КАНЬОСА, відбулася 8 жовтня 2024 року в закладі дошкільної освіти №30 «Сонечко» Кам’янець-Подільської міської ради. Наразі здобувачка проходить у зазначеному закладі дошкільної освіти виробничу дослідницько-педагогічну практику. Під час зустрічі Ольга ознайомила присутніх з основними положеннями наукового дослідження, зазначила, що одним з найефективніших засобів, який дає можливість людині відчути багатомірність соціокультурного життя у всіх його проявах та гармонізувати буття у соціумі, є саме мистецтво. Воно є найдієвішим не лише виховним, але і терапевтичним засобом. Застосування його з такою метою знаходить втілення в арт-терапії. Арт-терапія – це терапія образотворчим мистецтвом з метою аналізу та позитивного впливу на психоемоційний стан людини. Здобувачка запропонувала вихователям 10 цікавих і простих вправ з арт-терапії для релаксації: намалюйте свої гарні риси характеру, зобразіть себе в вигляді тварини, зробіть контур своєї руки (долоні з пальцями) і створіть всередині унікальні малюнки, намалюйте свої дитячі спогади, розмалюйте камінь або цеглу тощо.

Вихователі ЗДО активно включилися в обговорення особливостей дітей дошкільного віку та специфіки арт-терапевтичного процесу, виділивши особливості застосування засобів арт-терапії у естетичному вихованні дошкільників, у залученні вихователя до співтворчості з дошкільниками як фасилітатора естетично-творчого процесу, у добровільності участі у творчому процесі. У ході зустрічі прозвучали ідеї використання вправ в освітньо-вихованому процесі ЗДО. Ольга ЯВОРСЬКА запевнила, що результати дослідження та підбірка арт-терапевтичних вправ будуть передані у методичний кабінет закладу дошкільної освіти №30 «Сонечко» Кам’янець-Подільської міської ради.

Ми в соціальних мережах

Instagram

Facebook