Home » Актуальні питання дошкільної освіти » Навчальна педагогічна практика в закладах дошкільної освіти

Навчальна педагогічна практика в закладах дошкільної освіти

25 лютого 2022 року на платформі Google Meet відбулася настановна конференція з проходження навчальної педагогічної практики в закладах дошкільної освіти (з 28 лютого по 8 квітня 2022 року) студентами 2 курсу спеціальності 012 Дошкільна освіта.

Під час конференції було обговорено організаційні питання – терміни практики та здачі і захисту звітної документації, розподіл здобувачів вищої освіти за базами практики та її керівниками, права і обов’язки задіяних учасників практичної підготовки, режим роботи ЗДО міста, наявність оформлених медичних книжок і сертифікатів про вакцинацію, змінне взуття, трудова дисципліна тощо).

Особливу увагу було звернено на методичні аспекти проходження практики – наявність програми практики та її розміщення на сайті кафедри теорії та методик дошкільної освіти та Moodle; мета, завдання, зміст практичної підготовки та поетапність її здійснення; виконання індивідуальних науково-дослідних (творчих) завдань та завдань із психології.

Керівник практики зі спеціальності Каньоса Наталія розповіла здобувачам вищої освіти про вимоги до оформлення звітної документації, продемонструвала її зразки, звернула увагу на шкалу оцінювання кожного виду практичної діяльності, провела інструктаж з охорони праці й техніки безпеки життєдіяльності під час практики, побажала, від усіх керівників здоров’я, успішної плідної праці, впевненої ходи стежинами українського дошкілля, яскравих вражень від обраної додаткової професії.

P.S. У зв’язку з тимчасовим припиненням освітнього процесу з 28 лютого по 12 березня 2022 року з метою забезпечення безпеки працівників та здобувачів вищої освіти університету (Наказ ректора №26-ОД професора Сергія Копилова «Про тимчасове припинення занять та практик в умовах воєнного стану»), було внесено зміни до графіка освітнього процесу в К-ПНУ імені Івана Огієнка, відповідно до якого терміни проходження практики змінено на: 18 квітня – 29 травня 2022 року. Формат освітнього процесу – дистанційний (Наказ №27-ОД від 10.03.2022 року про організацію освітнього процесу на час воєнного стану).

Ми в соціальних мережах

Facebook

Instagram