Home » #kpnu » ЗВІТУЄМО ПРО ПЕРШУ «ВИРОБНИЧУ»

Ми в соціальних мережах

Facebook

Instagram

ЗВІТУЄМО ПРО ПЕРШУ «ВИРОБНИЧУ»

26 грудня 2023 року на кафедрі теорії та методик дошкільної освіти відбулася звітна за результатами проходження виробничої педагогічної практики в закладах дошкільної освіти (групи раннього віку) здобувачами 3 курсу (групи DOL1- B21 і DOL2- B21) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта, які навчаються за освітньою програмою «Дошкільна освіта. Логопедія». Терміни проходження практики – 13 листопада – 22 грудня 2023 року (6 тижнів).

Керівництво практикою з фаху здійснювали викладачі кафедри теорії та методик дошкільної освіти – Галаманжук Л.Л., д.п.н., професор, професор і завідувач; Гордійчук М.С., к.п.н., доцент, доцент; Газіна І.О., к.п.н., доцент, доцент кафедри; Каньоса Н.Г., к.пс.н., доцент, доцент кафедри, Ватаманюк Г.П. і Пукас І.Л., кандидати педагогічних наук, доценти, старші викладачі, кафедри, Демчик К. І., к.п.н. старший викладач. Керівництво виконанням завдань із психології здійснювали викладачі кафедри психології освіти – Дуткевич Т.В., к.пс.н., професор, завідувач кафедри і Савицька О.В., к.пс.н., доцент, доцент кафедри.

На конференції здобувачі освіти презентували свої напрацювання під час практики, ділилися враженнями від перебування в ролі вихователя найменших вихованців ЗДО – дітей раннього віку; розповідали про свої хвилювання, успіхи, вдалі і невдалі спроби проведення різних форм роботи з дітьми раннього віку, специфіку можливостей сприймання, пізнання, уваги, що вимагає переключення малюків з одного виду діяльності на інший тощо. Із захопленням розповідали про виконання завдань із психології, про зіграні перші ролі під час дитячих свят і розваг, про творчий ентузіазм у виконанні індивідуальних (творчих) завдань, про перші прояви усвідомлення значущості обраної професії у суспільстві та відчуття перемоги над досі незвіданим. Свої виступи супроводжували презентаціями, наочними матеріалами, дидактичними посібниками, дитячими роботами тощо. Заслуговують уваги виступи Денисюк Яни, Коркот Каріни, Крачан Вікторії, Сосницької Анастасії, Кислої К., Крупської Т., Салик Д., Мороз Г. Толокно Н та інших здобувачів.

Керівники практики привітали учасників конференції з успішним завершенням та захистом першої «виробничої», побажали успіхів у подальшому становленні себе як фахівця у галузі дошкільної освіти.