Home » #kpnu » Бесіда «Академічна доброчесність сучасного здобувача вищої освіти» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня

Ми в соціальних мережах

Facebook

Instagram

Бесіда «Академічна доброчесність сучасного здобувача вищої освіти» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня

12 лютого 2024 року доцент кафедри педагогіки та менеджменту освіти Вікторія ФЕДОРЧУК в рамках виконання плану заходів із популяризації академічної доброчесності серед здобувачів вищої освіти провела бесіду на тему «Академічна доброчесність сучасного здобувача вищої освіти» із здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти педагогічного факультету (PO1-М23, DО1-М23).

Здобувачів освіти було ознайомлено з поняттям академічної доброчесності, відповідно його визначення в Законі України «Про освіту», з видами порушень академічної доброчесності та з відповідальністю за порушення норм академічної доброчесності для здобувачів вищої освіти КПНУ імені Івана Огієнка.

Під час бесіди з академічної доброчесності здобувачі освіти отримали додаткову інформацію та інструменти, які допоможуть їм краще розуміти та дотримуватися принципів академічної доброчесності в подальшій науковій діяльності. Засвоєні знання про правила цитування, уникнення плагіату та важливість відкритості у дослідженнях сприятимуть покращенню якості майбутніх наукових робіт. Під час зустрічі учасники також мали можливість обговорити різні аспекти досліджень та поділитися думками з колегами, що закріпило розуміння питання академічної доброчесності.

Зацікавленість учасників, відкритість спікера та нагальність обговорюваних питань створили атмосферу відкритої живої дискусії, захід пройшов у теплій, дружній, піднесеній атмосфері.