Home » 2024 » Травень

Monthly Archives: Травень 2024

Ми в соціальних мережах

Facebook

Instagram

«Світлішає на світі, коли радіють діти»

Щороку 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – чудове свято радості та надії. Саме в дітях продовження роду людського й здійснення їх мрій, сподівань на краще.
30 червня в ЗДО 17 «Світлячок» (Директор Наталія Лозінська)  за участю  студентів 1 курсу спеціальності 012 Дошкільна освіта Кам’янець- Подільського національного університету імені Івана Огієнка в межах вивчення навчальних дисциплін «Дошкільна педагогіка з історією» та «Організація ігровоі діяльності в дошкільному віці»  (викладачі – Наталія Каньоса та Марʼяна Гордійчук) був  проведений  Розважальний калейдоскоп «Хай сонцю і квітам всміхаються діти» (ігри, конкурси, вікторини, турніри).

(більше…)

Круглий стіл «Академічна доброчесність – основа якості вищої освіти»


30 травня 2024 року завідувачка сектору читального залу педагогічного факультету Тамара СОЛОГУБ провела круглий стіл на тему «Академічна доброчесність – основа якості вищої освіти» із здобувачами першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальності «Дошкільна освіта», науково-педагогічними працівниками кафедри теорії та методик дошкільної освіти. (більше…)

ВІТАЄМО З ПЕРЕМОГОЮ У КОНКУРСІ НАУКОВИХ РОБІТ!

Вітаємо студентку педагогічного факультету Ольгу ЯВОРСЬКУ та її наукового керівника Тетяну БАБЮК з перемогою у другому турі ІІ етапу V Всеукраїнського конкурсу наукових робіт для студентської молоді «Здорова дитина – здорова нація», що проходив 27-29 травня 2024 року у Глухівському національному педагогічному університеті імені Олександра Довженка. (більше…)

Гостьова лекція «Організація харчування в ЗДО»

23 травня 2024 року здобувачі вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта й викладачі кафедри теорії та методик дошкільної освіти відвідали в режимі online (за допомогою платформи ZOOM) гостьову лекцію «Організація харчування в ЗДО». Лектор – Кошель Анна Павлівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри дошкільної та початкової освіти Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.
(більше…)

МАРАФОН ГОСТЬОВИХ ЛЕКЦІЙ ТРИВАЄ

22 травня 2024 року здобувачі вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Дошкільна освіта. Логопедія» прослухали гостьову лекцію з теми «Основи взаємодії закладу дошкільної освіти з сім’єю. Організація співпраці з сім’ями вихованців із порушенням мовлення». Лектор – кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри дошкільної педагогіки і психології Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка Тетяна Вікторівна Марєєва розповіла слухачам онлайн-зустрічі про функції і типи сімей, умови і форми взаємодії дошкільної і сімейної інституцій, назвала принципи, зорієнтовані на партнерство у досягненні спільної освітньої мети, окреслила шляхи реалізації індивідуального підходу до сім’ї, в якій є дитина з порушенням мовлення, сформулювала алгоритм дій педагога для успішної взаємодії, запропонувала цікаві практики створення груп підтримки батьків дітей з особливим потребами, дала цінні рекомендації щодо проведення батьківських зборів, дотримання конфіденційності інформації про дітей тощо. (більше…)

Гостьова лекція «Взаємодія закладів дошкільної освіти з сім’єю у формуванні здоров’язбережувальної та рухової компетентності дітей дошкільного віку»


21 травня 2024 року здобувачі вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта й викладачі кафедри теорії та методик дошкільної освіти відвідали в режимі online (за допомогою платформи ZOOM) гостьову лекцію «Взаємодія закладів дошкільної освіти з сім’єю у формуванні здоров’язбережувальної та рухової компетентності дітей дошкільного віку». Лектор – Кошель Віталій Миколайович, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри дошкільної та початкової освіти Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка. Організатори лекції: кафедра теорії та методик дошкільної освіти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, кафедра дошкільної та початкової освіти Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.
(більше…)

Гостьова лекція «Нетрадиційні техніки образотворчого мистецтва в роботі з дітьми дошкільного віку»

21 квітня 2024 року відбулася гостьова лекція Олени МАКСИМОВОЇ, кандидата педагогічних наук, доцента, доцента кафедри теорії та методик дошкільної й інклюзивної освіти Житомирского державного університету імені Івана Франка. Тема лекції: «Нетрадиційні техніки образотворчого мистецтва в роботі з дітьми дошкільного віку», яка відповідає навчальній програмі дисципліни «Основи образотворчого мистецтва з методикою» для здобувачів вищої освіти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка першого (бакалаврського) рівня освіти (Освітньо-професійна програма «Дошкільна освіта»). На лекції були присутні також науково-педагогічні працівники кафедри теорії та методик дошкільної освіти та здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти.
(більше…)

НАГОРОДЖЕННЯ ДО ДНЯ НАУКИ

17 травня, у День науки, в Кам’янець-Подільській міській раді відбулося нагородження здобувачів освіти та викладачів, відзначали кращих.

Міський голова Михайло ПОСІТКО привітав присутніх зі святом, подякував за сумлінну працю та розвиток науки в Україні, зазначивши, що навчання – це велика праця, в яку вкладається чимало сил та часу і здобувачів освіти, і тих, хто веде їх стежками знань.

Так, Почесними грамотами виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради за вагомий особистий внесок у розвиток освіти і науки, активну співпрацю з закладами освіти Кам’янець-Подільської міської територіальної громади, плідну наукову та педагогічну діяльність, високий професіоналізм та з нагоди Дня науки нагороджено Наталію КАНЬОСУ, кандидата психологічних наук, доцента, доцента кафедри теорії та методик дошкільної освіти Кам’янець-Подільського університету імені Івана Огієнка та Тетяну БАБЮК, кандидата педагогічних наук, доцента, доцента кафедри теорії та методик дошкільної освіти Кам’янець-Подільського університету імені Івана Огієнка. (більше…)

Гостьова лекція “Основи взаємодії закладу дошкільної освіти з сім’єю. Організація співпраці з сім’ями вихованців з порушеннями мовлення” Тетяна МАРЄЄВА

Інформація для приєднання до зустрічі Google Meet: https://meet.google.com/aox-vjte-adn

«ВИШИВАНИЙ» ЗАХИСТ НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ

16 травня, здобувачі 2 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (денна форма навчання) звітували про результати проходження навчальної педагогічної практики в закладах дошкільної освіти, яка тривала 4 тижні з 15 квітня по 10 травня 2024 року. Базами практики були ЗДО Кам’янець-Подільської міської ради. Керівники практики – викладачі кафедри теорії та методик дошкільної освіти (Бабюк Т.Й., Ватаманюк Г.П., Галаманжук Л.Л., Гордійчук М.С., Демчик К.І., Каньоса Н.Г., Пукас І.Л.). (більше…)