Home » Актуальні питання дошкільної освіти » Педагогічний марафон – «Я – молодий науковець» (обмін досвідом підготовки та участі в наукових заходах різного рівня)

Педагогічний марафон – «Я – молодий науковець» (обмін досвідом підготовки та участі в наукових заходах різного рівня)

Під такою назвою 20 травня 2021 року в рамках відзначення Дня науки на кафедрі теорії та методик дошкільної освіти було проведено педагогічний марафон зі студентами спеціальності 012 Дошкільна освіта. В онлайн форматі на платформі Google Meet та в аудиторіях, дружня родина викладачів, випускників кафедри та студентів мала змогу поспілкуватися й обмінятися досвідом участі в наукових гуртках, які функціонують на кафедрі, наукових заходах різних рівнів, проведених кафедрою, факультетом, університетом, освітньо-науковими закладами України.

Координатор марафону, Бабюк Т.Й., к. п. н., доцент, повідомила, що студенти кафедри щорічно беруть участь у Всеукраїнських студентських олімпіадах зі спеціальності «Дошкільна освіта», конкурсах наукових робіт, де гідно представляють свої наукові доробки і, як підтвердження, вже кілька років поспіль виборюють призові місця. Зокрема, Доротюк Ю. (м. Глухів, 2018 р.) та Прокопчук Ю. (м. Бердянськ, 2019 р.) були нагороджені дипломами за ІІІ місце, керівник к. п. н., ст. викладач кафедри Ватаманюк Г.П.; Лиса В. (м. Бердянськ, 2020 р.) – за ІІІ місце, керівник к. п. н., доцент Гордійчук М.С.; Усач І. (м. Бердянськ, 2021 р.) – ІІІ місце, керівник к. пс. н., доцент, Каньоса Н.Г.

За результатами Всеукраїнських олімпіад (2017 – 2019 рр.) Тимчишин Л., Головецька М., Боровець В., Кравченко І. стали номінантами почесних звань «Педагогічна творчість», «Креативність педагогічних інновацій», «Знавець дитячої душі» тощо; Тимчишин Л., Чемерейко Н. – номінанти педагогічних звань «Педагог-новатор вищої школи» та «Надія української педагогіки» (м. Харків, 2018 – 2019 рр.).

Студенти 3 курсу Ньорба О., Тюменєва Д. та 4 курсу Барбелюк А., Турлай Б. та інші є активними учасниками студентських наукових конференцій, на яких виступають з доповідями, публікують їх у збірниках наукових праць.

Про підготовку до участі у Всеукраїнській студентській олімпіаді зі спеціальності «Дошкільна освіта» (Харківський національний педагогічний університеті імені Г. Сковороди, 2018 р.) захоплююче розповідала Наталія Чемерейко, випускниця магістратури 2019 року, нинішня завідувачка закладу дошкільної освіти у рідному селі. Студентка в минулому розповіла про те, як готувалися, опрацьовуючи велику кількість психолого-педагогічної літератури й преси, проводили наукове дослідження з теми «Формування читацьких інтересів старших дошкільників засобами сучасних книжкових видань», моделювали виступ-захист, створювали презентацію за темою дослідження (ІІ етап), розповідали про рідний альма-матер та виконували творчі завдання з актуальних проблем дошкільної освіти та інноваційних технологій викладання (І етап). Яскраві й незабутні враження залишилися від знайомства з іншими учасниками заходу, а особливо від живого спілкування з науковцями – зірками українського дошкілля – А.М. Богуш, Н.В. Гавриш, К.Л. Крутій, І.М. Дичківською та іншими. Завершила Наталка свій виступ словами мудрого педагога: «Пам’ятайте, що перед тим, як взятися за виховання людини, треба самому зробитися людиною; треба, щоб у вас самих склався той взірець, який повинна наслідувати дитина».

Усач Ірина, студентка 3 курсу, переможниця цьогорічного Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Дошкільна освіта», поділилася враженнями щодо участі у Всеукраїнській науковій конференції за підсумками конкурсу студентських наукових робіт, що проходила в онлайн-режимі на базі Бердянського державного педагогічного університету. «Працюючи над науковою роботою, зазначає студентка, – здобула колосальний досвід, розвинула свої вміння та навички, зокрема удосконалила свої знання в нетрадиційній техніці Ебру. Співпрацюючи з викладачем Каньосою Н.Г., дослухалася дієвих порад та настанов, за що безмежно вдячна». Всі набуті теоретичні та практичні знання, запевнила Ірина, обов’язково використає у майбутній роботі з дітьми.

   

Ми в соціальних мережах

Facebook

Instagram