Home » #kpnu » ВІД ЕКОЛОГІЇ ДУШІ – ДО ЕКОЛОГІЇ ПРИРОДИ

Ми в соціальних мережах

Facebook

Instagram

ВІД ЕКОЛОГІЇ ДУШІ – ДО ЕКОЛОГІЇ ПРИРОДИ

Цей актуальний заклик став темою науково-методичного семінару, який відбувся 8 червня 2023 року у рамках співпраці К-ПНУ імені Івана Огієнка (кафедра теорії та методик дошкільної освіти) з Комунальною установою Дунаєвецької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників». Організатори заходу – очільниці означених інституцій – Леся Галаманжук, доктор педагогічних наук, професор та Галина Давиденко. Учасники семінару – науково-педагогічні працівники кафедри теорії та методик дошкільної освіти, педагоги Дунаєвеччини, здобувачі вищої освіти – майбутні вихователі. Присутніх об’єднала злагоджена командна робота, партнерська взаємодія, відкритість до інновацій, мотивація у професійному зростанні, методичні активності та спільна мета – навчати і навчатись.

У мотивуючих виступах науковців і методистів (Л. Галаманжук, Т. Бабюк, Г. Давиденко, Т. Точинської, Т. Вільчанської) було зроблено акцент на актуальності проблеми для сьогодення, на ролі співпраці вишу та закладів дошкільної освіти у її вирішенні, на значенні дослідницької діяльності у формуванні особистості дошкільника та тісному зв’язку екології душі і тіла.

Педагоги практики презентували майстерки роботи з дітьми на екологічну тематику, а саме: робота на уявному метеомайданчику (Т. Вільчанська, вихователь-методист Дунаєвецького ЗДО №1 «Ромашка»); створення мінімузею хліба та робота в ньому (Н. Ткачук, вихователь Дунаєвецького ЦРД «Пролісок»); створення візитівки гри (О. Отрубчак, вихователеь Дунаєвецького ЗДО №5 «Усмішка»); робота з макетами і моделями (Ігроглобус) (М. Мей, І.  Гудзяк, Дунаєвецький ЗДО №3 «Берізка»), проведення арт-гри – входження в картину (А. Гальчук, І. Горєва, Л. Фурман, М. Кросондович (Дунаєвецький ЗДО №5 «Усмішка»). Також учасники семінару мали змогу збагатити свої уявлення про психолого-екологічний тренінг, організований вихователем-методистом Дунаєвецького ЗДО №4 «Теремок» – Іриною Завішою.

Фідбеком зустрічі стали щирість думок, позитивні емоції, мотивація до навчання і вдосконалення, а ще… переконання в тому, що краще один раз побачити, аніж десять разів почути.

Науково-педагогічний склад кафедри теорії та методик щиро вдячний усім учасникам семінару за плідну співпрацю.